تفاوت میان مواد رنگزای دیسپرس، حلال و خمی
مواد رنگزای حلال موادی هستند که در آب نامحلول اند ولی در روغن یا عوامل آلی محلول هستند. مواد رنگزای حلال به دو بخش تقسیم می شوند: حلال در روغن و حلال در الکل. مواد رنگزای حلال به طور گسترده در رنگ کردن محصولات نفتی و گریس به کار می روند.
مواد رنگزای دیسپرس موادی هستند که کمتر در آب حل می شوند و غیر یونی هستند. این مواد رنگزا ابتدا برای رنگرزی الیاف استات به کار رفت. با توسعه ی تولید الیاف مصنوعی، نایلون و پلی استر یکی پس از دیگری تولید شدند. به ویژه پلی استر، به دلیل درجه بالای آرایش درونی الیاف، این الیاف دارای فضای درونی کم و آبگریز هستند. بنابر این برای رنگرزی باید یا از ماده ای به نام کاریر استفاده کرد یا رنگرزی را در دمای بسیار بالا انجام دارد.
مواد رنگزای خمی دارای ویژگی های بسیار عالی هستند که هر ماده رنگزا باید داشته باشد. مواد رنگزای خمی به عنوان مواد رنگزای آنتراکینونی هم شناخته می شوند.
این مواد رنگزا نیز در آب نامحلول هستند و پیش از رنگرزی با سدیم سولفیت در یک محیط قلیایی کاهش می یابند و سپس کالا با آن رنگرزی می شود و پس از آن در هوا یا در مجاورت یک اکسید کننده، اکسید می شوند.
رنگرزی و چاپ خمی در اینجا توضیح داده شده است
سرچشمه:
https://emperordye.com/faq/what-are-the-differences-between-disperse-dyes-sol-40.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Anthraquinone
1 Comment
با سلام بسیار کار برده و خیلی خوب بخصوص برای کادر فنی R& Dبسیار میتواند مورد استفاده قرار گیرد سلامت و موفق باشید