شیمی در آشپزخانه-مربای به
میوه به غنی از ویتامین ها مانند وییتامین A، B، C، فیبر و عناصر مس، کلسیم، آهن، پتاسیم، و روی می باشد. طعم به ترش است معمولآ به را به صورت پخته مصرف می کنند. از به برای تهیه خورشت و دمنوش و مربا استفاده می شود.
طرز تهیه یک مربای خوش رنگ و خوش مزه
مواد لازم:
میوه به ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم( وزن میوه و شکر باید یک به یک باشد)
آب لیموترش ۱ قاشق غذا خوری ( یا نصف قاشق چای خوری جوهر لیمو(سیتریک اسید))
هل چند عدد
چوب دارچین
زعفران آب شده
مغز گردو
طرز تهیه
به ها را خوب بشویید تا پرز روی پوست آن پاک شود
سپس به اندازه دلخواه خورد کنید. و به ها را بادو لیوان آب در ظرف رویی یا لعابی روی شعله گاز بگذارید کمی که به ها نرم شدند شکر را اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسد سپس حدود چهار تا پنج ساعت شعله گاز را کم کنید و دمی بر روی قابلمه بگذارید تا به ها قرمز و خوش رنگ شود
در پایان آبلیمو و هل و زعفران را اصافه کنید. یکی دو دقیقه که جوشید کمی به هم بزنید. و از روی شعله بردارید هنگاهی که خنک شد در ظرف های شیشه ای بریزید و در داخل یخچال یا جای خنک بگذارید.
نوش جان
نویسنده: ملوک نیک نشان