• کیمیکال
  • مقالات
    • نویسندگان
      • ابوالفضل امیراعظمی
      • افسانه حبیبی
      • الهام کامران پور
      • امیر حسین غریبی
      • ایمان انصاری
      • رضا زمانی
      • زهرا(ماه بانو) سادات
      • سلماز حیدریان
      • کیان کیانی
      • مائده کوهی
      • مریم علی اصغری
      • منصوره حامدی
      • محمد طاها نادری زاده
      • نگار آقاکابلی
      • نیلوفر یاوری
    • آزمایش های شیمی
    • شیمی عمومی
      • طیف نگاری
      • چگالی
    • شیمی معدنی
      • پرمنگنات
      • گوگرد
      • نیتروژن
    • شیمی آلی
      • شکر
    • شیمی تجزیه
      • اکسایش کاهش
      • غلظت ها
    • شیمی صنعتی
    • شیمی و سرگرمی
      • داستان های شیمی
      • حقایق شیمی
      • شیمی برای بچه ها
      • شیمی در خانه
    • پوستر
    • کنکور شیمی
    • رزومه های شیمی
    • نرم افزار
  • درباره
  • تماس با ما
  • فروشگاه
    • محصولات
    • درباره فروشگاه
    • قوانین و مقررات
  • حساب کاربری من
  • اپلیکیشن های شیمی
  • کیمیکال
  • مقالات
    • نویسندگان
      • ابوالفضل امیراعظمی
      • افسانه حبیبی
      • الهام کامران پور
      • امیر حسین غریبی
      • ایمان انصاری
      • رضا زمانی
      • زهرا(ماه بانو) سادات
      • سلماز حیدریان
      • کیان کیانی
      • مائده کوهی
      • مریم علی اصغری
      • منصوره حامدی
      • محمد طاها نادری زاده
      • نگار آقاکابلی
      • نیلوفر یاوری
    • آزمایش های شیمی
    • شیمی عمومی
      • طیف نگاری
      • چگالی
    • شیمی معدنی
      • پرمنگنات
      • گوگرد
      • نیتروژن
    • شیمی آلی
      • شکر
    • شیمی تجزیه
      • اکسایش کاهش
      • غلظت ها
    • شیمی صنعتی
    • شیمی و سرگرمی
      • داستان های شیمی
      • حقایق شیمی
      • شیمی برای بچه ها
      • شیمی در خانه
    • پوستر
    • کنکور شیمی
    • رزومه های شیمی
    • نرم افزار
  • درباره
  • تماس با ما
  • فروشگاه
    • محصولات
    • درباره فروشگاه
    • قوانین و مقررات
  • حساب کاربری من
  • اپلیکیشن های شیمی

عملیات تولید شکر از چغندر قند(مقدمه)

  • کیمیکال
  • سلماز حیدریان
  • عملیات تولید شکر از چغندر قند(مقدمه)
اصطلاحات رایج صنعت قند
مهر ۱۴, ۱۳۹۵
تولید شکر از چغندر قند(با جزئیات)
مهر ۱۶, ۱۳۹۵
منتشر شده بوسیله سلماز حیدریان در مهر ۱۵, ۱۳۹۵
دسته ها
  • سلماز حیدریان
  • شکر
  • شیمی صنعتی
  • مقالات
  • نگار آقاکابلی
تگ ها
  • اصطلاحات رایج صنعت قند
  • چغندر
  • چغندر قند
  • سلماز حیدریان
  • سولماز حیدریان
  • شکر
  • عملیات تولید شکر از چغندر قند
  • نگار آقا کابلی
  • نگار آقاکابلی
  • نویسندگان: نگار آقاکابلی-سلماز حیدریان

ابتدا چغندر توسط کامیون به کارخانه منتقل می شود و در قسمت تخلیه(evacuation) بار کامیون تخلیه می شود سپس بر روی نوار دستگاه تخلیه به سمت سیلو ها برای انبار شدن و نمونه برداری برای عیار سنجی(measurment) حرکت می کند.۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم از چغندر برای عیارسنجی به صورت اتوماتیک نمونه برداری می شود و پس از انجام عملیات لازم ( در فصل دوم به طور کلی شرح داده خواهد شد ) مابقی به سیلو منتقل می شود. قبل از مرحله ی نمونه برداری برای عیار سنجی، خاک همراه چغندر در الک های مخصوصی جدا و بار کامیون شده و از کارخانه خارج می شود. برای انتقال چغندر به سالن تولید از فشار آب استفاده می شود که منجر به حرکت آن ها در کانالی مابین سیلو و سالن تولید می شود.
مرحله اول خط تولید، شست و شوی (washing)چغندرها می باشد که در دستگاهی به نام لاور(lawer) انجام می شود.
مرحله دوم خلال ریز کردن چغندر توسط آسیاب خلال کن(slicer) است و مرحله سوم عمل استخراج صورت می گیرد که اصطلاحآ به این مرحله دیفوزیون(diffusion) می گویند و دو محصول عمده که شربت خام(ترکیبات محلول در آب موجود در چغندر) و تفاله ی خیس است تولید می شود. تفاله خیس به دستگاه پرس و خشک کننده (drier) منتقل می شود و در آن جا پس از غنی سازی توسط ملاس به صورت فشنگی یا انگشتی در می آید و عمدتا به مصرف خوراک دام می رسد. شربت خام خروجی از دیفوزیون علاوه بر قند دارای ذرات پکتین، پروتئین، رنگدانه و… می باشد و برای تهیه شکر نمی توان مستقیم از آن استفاده کرد و باید تصفیه (purification)شود که مرحله چهارم عملیات کارخانه است.
در این مرحله ابتدا به شربت خام طی دو مرحله (به نام پرشولاژ و شولاژ) برای جذب ناخالصی ها شیر آهک(Ca(OH)2) زده می شود و سپس برای ترسیب ناخالصی ها دو مرحله (اشباع 1 و اشباع 2 یا کربناسیون یا ساتراسیون(saturation) ا و 2) گاز گربنیک زده می شود سپس ناخالصی شربت در دکانتور(decanter) ته نشین می شود و سر ریز آن به مرحله ی پنجم یعنی تغلیظ یا اپراسیون (evaopration)می رود. در این جا به کمک تبادل حرارت با بخار داغ و تحت خلاء شربت غلیظ می گردد. پس از عبور شربت از فیلتر های مخصوص وارد مرحله ششم به نام پخت یا طباخی (decocation) می شود و پس از رسیدن شربت به حالت اشباع و فوق اشباع، عملیات کریستالیزاسیون صورت می گیرد در اینجا اساس عملیات پخت استخراج عصاره در اثر جوشیدن است و اساس کریستالیزاسیون تغییر فشار یا اضافه کردن پودر شکر می باشد. خروجی این مرحله مایع بسیار غلیظ قهوه ای رنگ است که دانه های شکر در آن رویت می شود و بعد از آن به دستگاه های رفرژانت یا سرد کننده(mixer) می رود و سپس در دستگاه سانتریفوژ(centrifuge) دانه های شکر سفید جدا شده و وارد خشک کن می شود و پساب به مراحل بعدی پخت منتقل می شود و به ترتیب شکر زرد و قرمز تهیه می شود. شکر زرد و قرمز به دوصورت استفاده می شود. ممکن است آن را مجدد حل کرده و به دستگاه پخت اول جهت تهیه ی شکر سفید اضافه کرد و یا برای تهیه قند کله به کار رود. مرحله هفتم مربوط به بسته بندی شکر می باشد.
برای تهیه ی قند کله مقداری از شکر سفید حل شده در مخازن شربت قند نگهداری می شود و پس از پخت این شربت در دستگاه پخت قند و زدن ملاکسور به آن در قالب های قند کله ریخته می شود و در اثر سانتریفیوژ آب آن خارج شده و در گرم خانه(hot house) پخته می شود.

مطالب دیگر در باره قند

نویسندگان: نگار آقاکابلی-سلماز حیدریان

سرچشمه ی عکس:
https://www.hambleside-merchandise.co.uk/2013/07/30/british-sugar-beets-stress/

در میان بگذار
4
سلماز حیدریان
سلماز حیدریان

پست های مرتبط

دی ۲۳, ۱۴۰۱

دوره اختر شیمی


بیشتر بخوانید
دی ۲۲, ۱۴۰۱

سومین سالگرد روز مول ایرانی


بیشتر بخوانید
دی ۱, ۱۴۰۱

رنگرزی و چاپ خمی


بیشتر بخوانید

1 Comment

  1. تولید شکر از چغندر قند(با جزئیات) - وب سایت شیمی گفت:
    خرداد ۲۰, ۱۳۹۷ در ۹:۱۴ ق.ظ

    […] عملیات تولید شکر از چغندر قند […]

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما در وب سایت شیمی کیمیکال برای اساتید، پژوهش گران و دانشجویان شیمی بستری را فراهم کرده ایم تا این عزیزان بتوانند دانش و تجربه ی خود را در زمینه شیمی با دیگران در میان بگذارند.

0

تومان0

✕

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

می خواهید یک حساب کاربری ایجاد کنید؟