-نوار سورتینگ: نوار مربوط به جداسازی علف و چغندر های ریز از چغندر درشت
-نوار خاک گیر: نوار مربوط به پاکسازی خاک چغندر.
-عیار سنجی: محاسبه ی درصد مواد قندی موجود در چغندر.
-شکر خام: به شکر تولید شده از نی شکر، شکر خام گفته می شود.
-دیفوزیون: مخزن استوانه ای شکل که توسط تماس بخار با خلال چغندر باعث جداسازی مواد محلول در آب از چغندر می شود و در نهایت تفاله(خلالی که عصاره گیری شده و قندش را از دست داده است) و مواد محلول در آب(شربت خام) خروجی این دستگاه است. نامگذاری این دستگاه از کلمه diffusion به معنی نفوذ گرفته شده است که اساس کار استخراج مواد قندی از چغندر است.
-هلیس انتقال: جهت انتقال شکر به شربت سازها می باشد و مجهز به سیستم شوتینگ انتقال است
-ترومل یا خشک کننده تفاله: به تفاله و ملاس ضایعات، حرارتی حدود 700 تا 800 درجه سانتی گراد وارد می کند
-پرشولاژ: به مرحله ی دوم آهک زنی گفته می شود.
-شولاژ: به مرحله ی اول آهک زنی گفته می شود.
-ساتراسیون یا کربناسیون: به شربت اهک خورده اغلب طی دو مرحله یعنی کربناسیون یک و کربناسیون دو گاز کربنیک می زنند در نتیجه در اثر ترکیب شدن اهک موجود در شربت و گاز کربنیک ایجاد کربنات کلسیم می شود کربنات کلسیم ضمن رسوب کردن مقدار زیادی از ناخالصی های شربت را رسوب داده و جدا سازی می کند
-شیر آهک: سنگ اهک را با استفاده از حرارت به اهک و گاز کربنیک تبدیل می کنند با حل کردن اهک در اب شیر اهک بدست می اید
-پخت: تبدیل شریت اشباع به فوق اشباع و انجام عمل کریستالیزاسیون روی آن پخت نامیده می شود.
-آپارات: مخازنی که در آن عملیات آهک زنی، تغلیظ، پخت و … انجام می شود.
-سانتریفیوژ: دستگاه گریز از مرکز جهت جداسازی پساب ضغیف و قوی از شکر.
-ملاس: ضایعات حاصل از تولید شکر که در مرحله آخر پخت از سیستم خارج می شود.
-ریژسیون: درصد قند خلال را گویند.
-بریکس: درصد مواد جامد محلول در شربت را گویند. که ممکن است حاوی قند و مواد غیر قندی می باشد مجموع مواد غیر قندی + مجمع مواد قندی = B در محلول
-پل( درصد مواد قندی): توسط پلاری متر اندازه گیری می شود. و به درصد قند پل گویند. که فقط درصد مواد قندی اندازه گیری می شود.
-کوسیان (Q) : درجه تمیزی یا درصد خلوص که به نسبت پل از بریکس است. که به صورت درصد بیان می شود. در صورتی که پل با بریکس برابر باشد. کوسیان 0100/0 است. ولی معمولا مقدار Q کمتر از0100/0 است. چون مقدار پل کمتراز بریکس است.
-تالومتر(رنگ سنج): دستگاهی برای تعیین رنگ با استفاده از نور پولاریزه.
-هدایت سنج: وسیله ای برای اندازه گیری مواد جامد محلول در آب کوره و اندازه گیری خاکستر محلول شکر.
-بن ماری: به حمام آب گرم اصطلاحا بن ماری میگویند.
-پی اچ متر: دستگاهی برای تعیین میزان اسیدی یا قلیاییت محلول.
-کلرس: شکرحل شده در آب
-ماگما: شکر نامحلول در آب
نویسندگان: نگار آقاکابلی-سلماز حیدریان
سرچشمه ی عکس:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mitchell,_Nebraska_sugar_factory.JPG
6 Comments
ماگما چه اهمیتی دارد
درود برای اندازه گیری میزان شکر نامحلول در آب و میزان ناخالصی آن اندازه گیری میشود
سلام
برای اندازه گیری کوسیان راه سریعی هست؟؟چون اندازه گیری معمولی خیلی وقت میبره
تشکر
ضریب اصطحصال به چه معنا است؟
به مقدار ماده اولیه ورودی به محصول خروجی میزان استحصال میگویند
با سلام
ببخشید خاکستر قند یعنی چه؟ شامل چه موادی می باشد؟