چرا نباید نوشابه مشکی بنوشیم؟
اگر بر روی برچسب نوشابه های مشکی نگاه کنیم یکی از مواد تشکیل دهنده آن فسفریک اسید است.
برای این که به قدرت اسید فسفریک پی ببریم آن را با سرکه( استیک اسید) مقایسه می کنیم.
سرکه محلول ۵٪ استیک اسید است.
در جدول زیر K ثابت تعادل فسفریک اسید و استیک اسید نشان داده شده است.
اگر چه با مقایسه ثابت دو اسید معلوم است که فسفریک اسید قوی تر است اما با محاسبه نسبت دقیق آن را حساب می کنیم.
اکنون غلظت یون هیدروژن را در هر دو اسید محاسبه می کنیم و سپس نسبت قدرت اسیدی فسفریک اسید را با استیک اسید مقایسه می کنیم.
غلظت دو اسید را یکسان و یک مولار در نظر می گیریم.
محاسبه غلظت یون هیدروژن در فسفریک اسید یک مولار
محاسبه غلظت یون هیدروژن در استیک اسید یک مولار
مقایسه قدرت فسفریک اسید در برابر استیک اسید