در نگاه اول شاید این کار بسیار سخت و پر هزینه باشد ولی بر خلاف اکثر باورها این فرایند بسیار ساده و با کمترین هزینه و بیشترین راندمان را دارا است . مطابق قانون وصف شده که از قدیم الایام در خصوص طی کردن دوره ی کارآموزی برای شاخه های فنی و حرفه ای و کار و دانش وجود داشته است در هنرستان فنی و حرفه ای رازی و در رشته ی صنایع شیمیایی هنگام رسیدن به مقطع یازدهم باید واحد عملی به نام کارآموزی طی شود. برای گذراندن دوره کارآموزی به یکی از کارخانجات تولید قند و شکر رفتم و وارد بخش تصفیه آب و فاضلاب شده و دریافتم که در دیال های آزمایشگاهی تشخیص میزان COD و BOD مقادیر قابل توجهی ترکیب نقره و جیوه وجود دارد که می توان آن را به حالت عنصری با درجه خلوص بالا ) تقریبا نزدیک خلوص اولیه عناصر مورد استفاده ( تبدیل کرد . مطلقا کشف یک موضوع مجهول مستلزم آزمون و خطای بسیار است . طبق گفته ی بزرگان هر بار شکست یعنی پله ای به سمت هدف مورد نظر پس فقط نباید نا امید شد و همین و بس !
نقره ی تزیینی که در سطح دسترس عموم است دارای درجه خلوص 92.5 %است ولی این نقره دارای درجه خلوص 95 – 97 درصد است . لازم به ذکر است که درجه خلوص بالای این نقره به این دلیل است که چون دیال های مورد استفاده برای تشخیص میزان COD و BOD نیازمند مواد با بالاترین درجه خلوص و بدون ناخالصی هستند پس در مرحله ی استخراج نیز با اندکی تفاوت در خلوص اولیه می توان مواد استخراجی را با خلوص بالا به دست آورد .
متاسفانه به دلیل ناعدالتی های مکرر در خصوص به سرقت رفتن مطالب علمی و مدارک اختراعی و سو استفاده های شدید از آن ها ، از به اشتراک گذاشتن هر گونه مدرک دارای اطلاعات حقیقی و حقوقی درباره این فرایند ممانعت به عمل می آید و فقط عکس هایی از بخش های اولیه و ثانویه فرایند به اشتراک گذاشته می شود .
پَک محافظ دیال های مورد استفاده برای تشخیص میزان CODو BOD و ماده اولیه برای استخراج مواد
مرحله اولیه تشکیل شدن نقره
نقره در حال تشکیل شدن همراه مقدار کمی جیوه
نقره تشکیل شده به صورت کامل
گِل حاوی مقادیر مختلف مواد که بر روی محلول و در کناره جداره جمع شده است
نقره های تشکیل شده به صورت چند وجهی بر روی جداره ی داخلی سیستم
مقادیر کم جیوه همراه ناخالصی
نویسنده و پژوهشگر: ایمان انصاری