چرا ریشه ی چغندر قرمز است؟
گروهی از ترکیبات که بتا سیانین ها نامیده می شوند علت رنگ قرمز چغندر است. عمده ی ترکیبات رنگزا بتانین هستند: این رنگ می تواند از چغندر استخراج شود و به عنوان رنگ خوراکی استفاده شود که قرمز چغندر نامیده می شود و شماره ی E آن E162 است.
ترکیبات ولگاکسانتین و ایندیکاکسانتین نیز در ریشه چغندر یافت می شوند که آن ها هم رنگی می باشند.
———————————————————————————-
چرا چغندر می تواند پیشاب را قرمز کند؟
همان ترکیبات شیمیایی که باعث رنگی شدن چغندر می شوند باعث رنگی شدن ادرار هم می شوند.
بتانین ترکیبی است که باعث تغییر رنگ ادرار می شود. تصور می شود که مقدار رنگ دانه معمولآ در اثر اسید معده کاهش می یابد. توضیح این که چرا این اثر همیشه آشکار نیست این است که گاهی pH اسید معده به اندازه کافی پایین نیست که رنگدانه ها را کاهش دهد به همین دلیل در ادرار مشاهده می شوند. به هر حال همچنین تصور می شود عوامل ژنتیکی می تواند در این که شخص تغییر رنگ را تجربه کند یا نه موثر باشد.