برطرف کردن بوی بد بدن بدون استفاده از دئودورانت
عرق بدن به خودی خود بوی بد نمی دهد ولی پس از خروج از بدن بر روی پوست توسط باکتری ها و میکرب ها تجزیه شده و باعث بوی بد بدن می گردد بنابر این با رعایت بهداشت فردی و از بین بردن میکروب ها و باکتری های روی پوست و ممانعت از ایجاد و تکثیر دوباره آن ها می توان بوی بد بدن را به طور کامل بدون نیاز به دئودورانت و ضد عرق بر طرف کرد.
چرا باید از دئودورانت ها و ضد عرق ها پرهیز کنیم؟
* موادی که در ساخت دئودورانت ها استفاده می شوند در بسیاری از موارد سمی، سرطان زا و یا حساسیت زا می باشند و گاهی باعث خارش پوست می شوند.
* به ویژه پس از تراشیدن موهای زائد مواد سمی و خطرناک دئودورانت ها از طریق پوست وارد بدن می شوند.
* برخی از دئودورانت ها در خانم ها ایجاد سرطان سینه می کنند.
* در دئودورانت هایی که از آلومینیوم استفاده می شود ممکن است در پیری ایجاد آلزایمر کند.
* دئودورانت ها گاهی بر روی لباس اثر بدی می گذارند و باعث ظاهر نا زیبا به ویژه زیر بغل می شوند.
* هزینه دئودورانت ها بالا است و گاهی علاوه بر آن اثر چندانی هم ندارد و در روز گاهی بیش از یک بار مجبور به استفاده از آن ها می شویم.
چگونه میکروب ها و باکتری های سطح بدن را از بین ببریم؟
برای از بین بردن میکروب ها و باکتری ها از صابون های آنتی باکتریال یا آنتی میکروبیال (حاوی تری کلوزان ۰/۲ درصد) استفاده کنید.
روش استفاده از صابون های آنتی باکتریال
پس از آن که یک بار بدن خود را در حمام با صابون معمولی شستشو دادید یک بار هم همه ی بدن را با صابون آنتی باکتریال بشویید بگذارید یک تا سه دقیقه صابون بر روی بدن شما بماند و سپس آبکشی نمایید.
این عمل را یک بار دیگر که به حمام می روید تکرار کنید اما نیاز نیست هر بار دوش گرفتن همه ی بدن را با صابون آنتی باکتریال بشویید فقط بخش هایی که بیشتر عرق می کند و محل تجمع و رشد باکتری ها است را صابون آنتی باکتریال بزنید و حدود سه دقیقه بگذارید بماند.
این مناطق از بدن در شکل زیر نشان داده شده است.
در صورتی که هر روز دوش می گیرید فقط هفته ای یک یا دو بار لازم است همه ی بدن را به روشی که توضیح داده شد با صابون آنتی باکتریال بشویید. و در بقیه مواقع فقط زیر بغل و در صورت لزوم پاها را با صابون آنتی باکتریال بشویید. میزان نیاز به صابون آنتی باکتریال بستگی به سبک زندگی دارد. مثلآ با لباسی که بر روی صندلی اتوبوس نشسته اید به رخت خواب نروید یا هنگام اقامت در هتل ها از ملحفه شخصی استفاده کنید… در غیر این صورت نیاز به مصرف صابون آنتی باکتریال برای خوش بو نگاه داشتن بدن افزایش می یابد. و در صورت رعایت بهداشت فردی ممکن است حداکثر یک بار در هفته نیاز به استفاده از این نوع صابون باشد.
تذکر: از آنجایی که چند سالی است که برخی از کارخانه های تولید دارو و مواد بهداشتی مواد موثر را اضافه نمی کنند درصورتی که نتیجه دلخواه را نگرفتید نوع صابون از نظر کارخانه ی سازنده را عوض کنید در صورتی که صابون آنتی باکتریال یا آنتی میکروبیال ماده تری کلوزان را داشته باشد حتمآ بوی بد را برطرف می کند.
پس از هر بار استحمام زیر بغل را با الکل (اتانول ۷۰٪) اسپری کنید. درصورتی که احساس خشکی پوست می کنید می توانید مقدار کمی گلسیرین بهداشتی به اتانول اضافه کنید و یا از ایزوپروپیل الکل ۷۰٪ استفاده کنید برای اطلاعات بیشتر اینجا را بخوانید.
تذکر: مراقب الکل های تقلبی بازار باشید اتانول خالص ۷۰٪ معمولآ نباید ایجاد خارش و خشکی و حساسیت پوست شود. مگر این که چیزی بجز اتانول بفروشند و یا این که اتانول فروخته شده ناخالصی داشته باشد مثلآ مقداری متانول به آن اضافه شده باشد.
نکته ی دیگر این که لباس های زیر نو تازه خریداری شده را بهتر است پیش از پوشیدن یک بار با دست یا با ماشین لباس شویی به خوبی بشویید و پس از آن استفاده کنید چون بر خلاف انتظار در بسیاری از مواقع همین لباس ها منبع باکتری و میکروب می باشند و باعث آلوده شدن پوست و بد بو شدن آن می شوند.
برطرف کردن بوی بد پا
برای برطرف کردن بوی بد پا علاوه بر موارد بالا در صورت لزوم پس از شستشوی کفش، درون آن مقدار کمی جوش شیرین بریزید. و هر از چندگاهی این کار را تکرار کنید.
خلاصه این که با رعایت بهداشت فردی و انجام نکاتی که اشاره شد، بی نیاز از دئودورانت ها و ضررهای آن می شوید. به علاوه با هزینه ی کمتر نتیجه ی بهتری به دست می آورید.
سرچشمه ها:
کتاب شیمی نساجی جلد اول تالیف دکتر بهزاد احمدی
https://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2019/june/deodorant
https://thompsontee.com/blog/should-you-be-worried-about-antiperspirant-side-effects/
https://shop.healthyoptions.com.ph/blogs/articles/deodorant-side-effects-you-should-know-about
1 Comment
درود
بنظر شما برای ریزش مو باید چه کاری کرد ؟