تهیه الکل در خانه

تهیه الکل در خانه

تهیه اتانول در خانه

برای تهیه اتانول در خانه به روش تخمیر، قند را به الکل تبدیل می کنیم. در این روش که قند توسط مخمر اکسید می شود، اتانول (یا اتیل الکل یا الکل اتیلیک) و کربن دی اکسید حاصل می شود.


مراحل کار
۱- در هر لیتر آب جوشیده و سرد شده ۲۵۰ گرم شکر حل کنید و یک قاشق غذا خوری( ۱۰ گرم) مخمر که از نانوایی ها قابل تهیه است اضافه کنید.( حداگثر دما برای اضافه کردن مخمر بیش از ۳۰ درجه سانتی گراد  نباشد)

۲- مخلوط را در ظرف در دار بریزید و در ظرف را محکم نبندید تا گاز کربن دی اکسید بتواند خارج شود ولی هوا نتواند وارد شود اگر در مقیاس چند لیتر تولید می کنید در بطری را با بادکنکی که با سوزن سوراخ شده مطابق شکل بپوشانید و اگر در بشکه های بزرگ تولید می کنید حتمآ از بشکه در دار استفاده کنید ولی در بشکه را محکم نبندید. این کار برای این است که مانع تماس هوا با سطح محلول شوید. در صورتی که محلول با هوا تماس داشته باشد پس از تولید الکل، اتانول با اکسیژن هوا واکنش داده تبدیل به سرکه (استیک اسید) می شود.

 

۳- واکنش زمانی شروع می شود که حباب های گاز کربن دی اکسید را ببینید و زمانی کامل می شود که تولید گاز متوقف شود. (حدود یک هفته طول می کشد.) در این مدت دمای محلول را حدود بیست درجه نگهدارید.

واکنش مخمر با قند:
در آپارات:

در یوتیوب:

۴- پس از کامل شدن واکنش مخلوط را صاف کنید.
در این مرحله می توانید با به دست آوردن چگالی غلظت الکل را پیش از تقطیر با استفاده از این جدول به دست آورید.*

۵- محلول صاف شده را تقطیر کنید و دوباره چگالی را به دست آورید. (در هنگام تقطیر زود پز را بر روی کوچگترین شعله گاز قرار دهید و حرارت زیر زودپز را تا جای ممکن کم کنید تا زودپز منفجر نشود)

*برای به دست آوردن چگالی در خانه با استفاده از یک شیشه کوچک و ترازو (و در صورت در دسترس بودن یک پیپت) مراحل زیر را انجام دهید.

+ در صورتی که پیپت و ترازوی حساس دارید مراحل زیر را دنبال کنید.
۱- یک شیشه ساعت یا در شیشه مربا یا عسل را در کف ترازو قرار دهید و ترازو را صفر کنید.
۲- با پیپت ده سی سی تا خط نشانه محلول مورد نظر را بکشید و در شیشه ساعت یا درب عسل بریزید و وزن آن را بخوانید و عدد خوانده شده را تقسیم بر ده کنید تا چگالی محلول بر حسب گرم بر سانتی متر مکعب به دست آید.

++ در صورتی که پیپت ندارید مراحل زیر را دنبال کنیدو
۱- یک شیشه شربت یا چیزی شبیه آن را خوب بشویید سپس بگذارید خشک شود و وزن آن را یاد داشت کنید.(a)
۲- سپس آن را تا لبه پر از آب کنید (یا تا یک خط نشانه) سپس دوباره وزن کنید(b) و وزن شیشه خالی را از آن کم کنید. عدد به دست آمده حجم شیشه را نشان می دهد. (c)
b-a=c
۳- محلول مورد نظر(اینجا الکلی که ساخته ایم) را در شیشه بریزید و آن را وزن کنید(d)
۴- وزن شیشه(a) را از آن کم کنید تا وزن محلول به دست آید. (e)
۵- وزن محلول(e) را تقسیم بر حجم(c) تا چگالی محلول(ρ) به دست آید.

نمونه انجام شده:

وزن شیشه خالی ۶۲ گرم

وزن شیشه پر از آب ۱۳۲ گرم
وزن شیشه پر شده از الکل تقطیر شده ۱۲۷ گرم

۱۳۳-۶۲=۷۱ gr
۷۱ گرم با توجه به چگالی آب که یک است حجم ظرف ۷۱ سی سی است

۱۲۷-۶۲=۶۵ gr

۶۵ گرم وزن الکل به دست أمده
۶۵÷۷۱=۰٫۹۱۵ g/cc

چگالی الکل به دست آمده ۰/۹۱۵ است که با توجه با این جدول تقریبآ ۴۹٪ می باشد.

برای بدست آوردن درصد بالاتر الکل تقطیر شده را دوباره باید تقطیر کنید
با این روش با توجه به شکر کیلویی شش هزار تومان هر لیتر الکل خالص به دست آمده بین پانزده تا بیست هزارتومان تمام می شود که این بستگی به راندمان کار شما دارد.

*نکته ۱: هر ۱۰۰ سی سی که تقطیر می کنید ظرف جمع آوری را عوض کنید و جداگانه چگالی و غلظت درصد را محاسبه کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که چگالی ظرف آخر برابر یک گرم بر سانتی متر مکعب باشد این یعنی تمام الکل خارج شده و فقط آب در زودپز باقی مانده است. الکل های کمتر از ۷۰ درصد را با هم مخلوط کنید و دوباره تقطیر کنید تا غلظت آن ها بالای ۷۰٪ برسد و برای ضد عفونی کردن مناسب باشد.

**نکته ۲: آب بندی بودن اتصالات که در شکل زیر هم نشان داده شده بسیار مهم است در صورتی که این اتصالات نشتی داشته باشد بخار الکل از این روزنه ها خارج می شود و به هدر می رود.

در شکل زیر قسمت های دستگاه تقطیر نشان داده شده است لوله رابط بین زود پز و سرد کننده هر چه بلند تر باشد بهتر است زیرا ابتدا بخار توسط هوا سرد می شود و سپس وارد آب یخ می شود در این حالت دیرتر نیاز به تازه کردن آب و یخ دارید:

درصد بالا ۱۷ درصد حجمی است که ۱۳ درصد جرمی می شود

ویدیو در آپارات:

لینک یوتیوب:

پاسخ به پرسش ها:

۱- آیا در این روش احتمال تولید متانول وجود دارد؟
نه در تخمیر قند یا شکر فقط اتانول تشکیل می شود.(طبق واکنشی که در بالا نشان داده شده)

۲- با توجه به حلالیت شکر در آب که خیلی بیش از ۲۵۰ گرم در لیتر است اگر شکر بیشتری حل کنیم الکل بیشتری به دست نمی آید؟
نه وقتی غلظت الکل در محلول از حدی بیشتر شود محمر ها از کار می افتند بنابر این اگر شکر بیشتری در آب حل کنید در عمل شکر را دور ریخته اید چون تبدیل به الکل نمی شود. و حد بهینه ی آن همان ۲۵۰ گرم در لیتر است.

۳- چرا باید در شیشه را با بادکنک ببندیم؟
چون باید به طریقی مانع تماس اکسیژن هوا با سطح محلول شویم در غیر این صورت الکل تولید شده در تماس با اکسیژن به استیک اسید(سرکه) اکسید می شود. می توانید با جستجوی عبارت”قفل هوا” در گوگل روش های دیگری برای ساخت دستگاهی که اجازه خروج کربن دی اکسید را بدهد اما مانع رسیدن هوا به سطح محلول شود بسازید.

۴- چگونه غلظت الکل را به ۹۵ درجه برسانیم؟
محصول به دست آمده را چندین بار تقطیر کنید و هر بار مطابق روشی که در بالا توضیح داده شد چگالی آن را اندازه بگیرید و درصد را پیدا کنید تا به غلظت مورد نظر برسید.

۵- آیا این روش به صرفه هست؟
با توجه به شرایط فعلی (بیماری کرونا) و گرانی و انحصار و تقلب در فروش اتانول، بله

۶- آیا می توان شکر را در آب جوش حل کرد؟
بله اما مخمر را پس از سرد شدن محلول اضافه کنید.

۷- این واکنش دقیقآ چقدر طول می کشد؟
بین یک تا چند هفته، واکنش وقتی کامل است که حباب های کربن دی اکسید مشاهده نشود.

ادامه پاسخ به پرسش ها را در ویدیو زیر ببینید:

مطالب اضافه توسط آقا نیما:

سلام مطالب رو کامل گفتید. منم با اجازتون به چند نکته اشاره میکنم:
۱) باید از آب لوله کشی استفاده بشه نه تصفیه. یون های موجود در آب لوله مورد استفاده مخمرند. باید آب مورد نیاز رو یک روز قبل در یه ظرف رو باز بذاریم تا کلر اون خارج شه.
۲)با توجه به این که مخمر بازار مخمر نان هست و نه مخمر شراب درصد تحمل الکلش پایین تره و حدود ۱۲ درصد هست. اگه محاسبات استوکیومتری و غلظت رو انجام بدید نتیجه میده که به ازای هر کیلوگرم شکر اقلا ۵ لیتر و ۱۳۰ سی سی باید آب ریخت که اگه یه حاشیه امنیت هم بدیم میشه حدودا ۵٫۵ لیتر (توجه داریم که واکنش تا درصد خیلی بالایی پیش میره. پس میشه حدودا ۲۰۰ گرم به ازای ۱ کیلو و اون ۵۰ گرم اضافی هست و هدر میره.
۳) در ظرف رو بلافاصله بعد از اضافه کردن مخمر نبندین. اجازه بدین در ظرف اقلا ۴ تا ۵ ساعت باز باشه و در این مدت چند با تکونش بدید. این کار باعث میشه مخمر با تنفس هوازی بتونه سریعا تکثیر بشه و با افزایش تعداد مخمرها در مخلوط هم سرعت و هم میزان تولید الکل بالا میره.من پیشنهادم اینه اقلا ۱٫۵ کیلو شکر استفاده و با یه پاکت مخمر ۸۰ گرمی قاطی کنید.
۴)برای محاسبه غلظت میشه از هیدرومترگیلوساکی(الکل سنج) که از لوازم پزشکی میشه تهیه کرد بهره برد.
۵) چون حل شدن کربن دی اکسید حاصل از فرآیند بی هوازی محیط رو اسیدی میکنه بهتره مخلوط رو مخصوصا در یکی دو روز اول تکون بدیم تا گاز خارج شه و مخمر حفظ بشه.
۶)چون بخار الکل آتش گیره شرط ایمنی ایجاب میکنه تقطیر در فضای باز و خروجی بخار دور از شعله باشه. مثلا عکسی که شما گذاشتین خروجیش به آبگرم کن نزدیکه که میتونه خطرناک باشه.
۷)بهتره برای تقطیر از ستون تقطیر استفاده کرد. برای درست کردنش کافیه یه لوله بلند حدودا ۷۵ سانتی رو پر از تیله های ریز تزیینی کرد. این باعث میشه درصد بالا بره. برای تقطیر هم معمولا مقادیر اولیه ۷۰ درصد میشه. مقادیر بین ۶۰ و ۷۰ رو باید جمع کرد و کنار گذاشت . مقادیر بین ۶۰ تا ۲۰ رو هم جمع میکنیم و رو هم میریزیم و باز تقطیر میکنیم. حالا مقدار اولیه باز تقطیر رو میریزیم رو مقادیر بین ۶۰ و ۷۰ تا درصد اونا هم بالا بیاد.
اگر روال گفته شده شما رو با این نکات در نظر بگیریم به ازای هر کیلو شکر حدود ۸۰۰ سی سی الکل ضدعفونی ۷۰ به دست میاد. توجه داریم که ازلحاظ محاسباتی ۱ کیلو شکر معادل ۹۸۰ سی سی الکل ۷۰ هست پس به بازدهی خوبی می تونیم برسیم.

سرچشمه:

https://greenliving.lovetoknow.com/How_to_Make_Ethanol

http://www.separationprocesses.com/CourseWare/Experiments/Property01.htm

71 نظر

  1. گس به نظر شما بجای کشمش از شکر استفاده کنیم به صرفه تر ومطمئن تر است

  2. سلام چرا با وجود اینکه میدونید این الکل قابل شرب هست تاکید میکنید که غیر قابل شرب؟! این همان الکل هست که برای عرق خودمون به کار میره و حتی ۹۵ درصد هم که باشه با اب یا اب میوه درصد دلخواه رو میشه ساخت. منتها بجای شکر از کشمش تمیز شده بدون چوب و حسته استفاده کنیم برای خوردن استاندارد هست به شرط اینکه دقت بشه در شستشوی کشمش و چوب و حسته باعث سمی شدن میشه که کور میکنه یا میکشه.

    • درود بر شما
      هدف ما افزایش سطح سلامتی در جامعه است
      با یک چاقو هم می توان آدم کشت و هم در آشپزخانه استفاده کرد به طوری که در هر آشپز خانه ممکن است انواع چاقو ها باشد. اما انسان های دانا از آن درست استفاده می کنند.
      اگر در باره ی زیان های فردی و اجتماعی نوشیدن الکل پژوهش کنید دیگر به آن لب نمی زنید. من سال ها در این باره پژوهش کرده ام.

      • عزیزان محترم چوب و هسته کشمش به هیچ وجه مسموم کننده نیست چراکه الکل متیلیک تنها با تقطیر چوب در شرایط فشارودمای خاص قابل استحصال است.بنابراین انگورتازه باخس وخاشاک و کشمش با دم و چوب و هسته هایش تواما برای تخمیر هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند

  3. باسلام
    هر یک لیتر اب و ۲۵۰ گرم شکر ، چقدر الکل بالای ۵۰درصد به ما میده ؟
    چند سی سی و چه درصدی ؟
    ممنون

    • سلام . همون نزدیکای ۵۰ درصد درست میکنه که با تقطیر میتونید درصدشو ببرید بالا

      • سلام
        آقا تخمیر بعد از چند ساعت از قاطی کردن مخمر شروع میشه الان نزدیک ۳۰ ساعت هست قاطی کردم هنوز تغییری در مایع اتفاق نیوفتاده

      • سلام من مایعی که با مخمر و شکر درست کردم الکل سنج گزاشتم نزدیک به ۱۰ درصد الکل داره چطور میگین ۵۵ درصد الکل میده ممنون میشن توضیح بدین .

      • سلام من درست کردم الکل سنج گزاشتم نزدیکای ۱۰ درصد الکل دارد ممنون میشم توصیح بدبن چرا ۵۰ نشده و حتی کمتر از ۱۰ هست

        • درود بر شما
          بله در مرحله تخمیر اگر اجازه بدید عمل تخمیر کامل انجام بشود از نظر تئوری باید ۱۳ درصد الکل داشته باشید که با دو مرحله تقطیر درصد الکل حتی به ۹۵ درصر هم می رسد که البته باید مرتب نمونه گیری کنید

      • سلام من درست کردم الکل سنج گزاشتم نزدیکای ۱۰ درصد الکل دارد ممنون میشم توصیح بدبن چرا ۵۰ نشده و حتی کمتر از ۱۰ هست

        • درود بر شما
          بله در مرحله تخمیر اگر اجازه بدید عمل تخمیر کامل انجام بشود از نظر تئوری باید ۱۳ درصد الکل داشته باشید که با دو مرحله تقطیر درصد الکل حتی به ۹۵ درصر هم می رسد که البته باید مرتب نمونه گیری کنید

  4. سلام
    من اتانول بدست آوردم ولى بوى مخمر خيلى خيلى زياد است راهى براى از بين بردن بوى مخمر وجود دارد

  5. سلام
    ایا منظور استفاده از شکر
    همان شکر سفید در بازار هست یا شکر خام
    چون شنیدم کارخانه ها برای سفید کردن شکر موادی بهش اضافه میکنند که پس از تقطیر بسیار سمی است
    میشه در این مورد توضیح بفرمایید

  6. سلام. اگر بعد از اینکه محلول اماده شد یک هفته اضافه نگهداریم بعد تقطیر کنیم مشکلی پیش نمیاد؟

    • درود
      درب شیشه کاملآ بسته باشه وقتی واکنش متوقف شد

    • سلام ممنونم که جواب همه نظرات رو میدید من با دستور العمل شماپیش رفتم و دقیقا به چیزی که میخواستم رسیدم ولی دفعه اول که تقطیر انجام شد مایع به دست آماده خیلی کدر بود و اون مایع رو مجدد درون دیگ ریختم و تقطیر کردم ابتدا که تقطیر شروع شد یه مقدار شیری رنگ بودحدود ۵۰ سی سی اول بعد کاملا شفاف شد و تقریبا تا انتهای کار یه مقدار خیلی کمی کدر بود ولی الان که دو روز هست از تقطیر گذشته مایع مجدد کدر و شیری رنگ شده ضمن اینکه لوله آلمینیومی در قسمت سرد کردن تقطیر استفاده شده

      • درود
        آیا لوله رابط بین دیگ و کندانسور به اندازه کافی مرتفع هست؟
        آیا الکل شما بوی مخمر می دهد؟
        اگر بوی مخمر می دهد نشاندهنده این است که لوله رابط به اندازه کافی مرتفع و بلند نیست
        اگر بوی مخمر نمی دهد اشکال از تمیز نبودن و نو نبودن اتصالات و لوله ها است
        باید الکل شما کاملآ شفاف مثل آب باشد و فقط بوی الکل بدهد

  7. من بعد از اینکه محلول تولید گاز نکرد یکهفته اضافه نگه داشتم بخاطر اینکه وقت تقطیرش نداشتم البته قفل گازی داره، الان رنگ محلول داره قهواه ای میشه بنظرتون مشکلی نداره تقطیرش کنم؟

  8. سلام
    بعد از ۲ روز دیگه هیچ حبابی تولید نمیشه
    بادکنک شل شده

  9. سلام
    اگه لطف کنید راجه به تقطیر دوباره ی این الکل بدست آمده و خطرات احتمالی آن معلومات بدید ممنون میشم .

  10. درود مجدد
    من لولهاى تقطير رو تميز كردم ومجدد تكرار كردم
    ولى بوى مخمر از بين نرفت ( كم شد)
    راه ديگرى براى بدست آوردن اتانول بدون بو وجود داره؟
    روش توليد اتانول از ملاس رو هم توضيح دقيق ميدهيد لطفأ.
    چون شنيدم با چيزهايي بايد تركيب بشه(اسيد سولفوريك ونمك آمونياك و…)

    • از زغال اکتیو عبورش بده
      فیلتر یخچالی هایی مثل ال جی و سامسونگ مناسبه قبلش باید با عبور اب زیاد تمیز بشه

  11. سلام من وقتی دبه رو تکون میدم دوباره شروع میکنه به قل قل زدن قفل هوام آیا تکون دادن دبه باعث نمیشه از الکلی که داخل دبه درست شده تبخیر شه و با گاز دی اکسید کربن خارج شه ؟ ممنونم از سایت خوبتون

  12. عمل هم زدن فقط همون بار اول کافیه؟بعد از حل کردن مواد روزهای دیگه میخااد ملات رو باز هم زد

  13. سلام
    آیا با قند هم مبشه انجام داد؟
    چون شکر نایاب شده

  14. سلام ،مخمر که فعال شد ،آب ملاته ما چند درجه بابد باشه که مخمر را به ملات اضافه کنیم ،یا اگر آب ملات ما ۴۰درجه باشه مخمر فعال رو اضافه کنیم ،مخمر در داخل ملات فعال میشه ،و بعد از چند روز تقطیر کنیم ،دمای داخل دبه ،یا ملات حداکثر چند ،درجه باید باشه ،تا مخمر ها تکثیر کنن،

    • درود
      همون دمای چهل درجه خوبه
      وقتی واکنش ایستاد و دیگر گاز تولید نشد و محمر ها ته نشین شدند تقطیر کنید

      • هر لیتر اب شکر تخمیر شده چقد الکل با خلوص ۵۰ یا به بالا تر میده لطفا توضیح بدید ؟؟؟

        و بگید که تا چه زمانی باید تقطیر رو ادامه بدیم ؟؟

        و چگونه بوی مخمر رو از بین ببریم

      • دمتی ایداآل محلول ۳۲ درجه تست دمای بالای ۳۶ فعالیت مخمر را کاهش میده و دمای ۴۰ درجه محلول باعث توقف واکنش میشه

  15. سلام
    من میخوام زیاد تولید کنم بفروشم از دبه های پلاستیکی میشه استفاده کرد یا باید شیشه ای باشه؟

  16. درود بر نیکان خیلی خیلی سپاسگذارم

  17. سلام خسته نباشی هر یک لیتر اب و شکر تخمیر شده چقدر الکل میده لطفا توضیح بدید ممنون میشم

  18. هر لیتر اب شکر تخمیر شده چقد الکل با خلوص ۵۰ یا به بالا تر میده لطفا توضیح بدید ؟؟؟

    و بگید که تا چه زمانی باید تقطیر رو ادامه بدیم ؟؟

    و چگونه بوی مخمر رو از بین ببریم چراکه بوی خیلی بدی داره و مایع تقطیر شدمون اصلا بوی الکل نمیده

    • در متن توضیح داده شده
      اما محلول الکل تقطیر نشده ۱۳ درصد است یعنی هرلیتر ۱۳۰ گرم خالص یا ۲۶۰ گرم ۵۰٪ می دهد
      که حد اقل باید دو بار تقطیر شود.

  19. آیا میتوان به جای قند از سایر کربوهیدرات ها مثل نشاسته استفاده کرد یا نه ؟؟

    اگر میشود روش ان چگونه است؟؟

  20. با سلام میشه فورمول واکنش شیمیایی این فرایند رو بنویسید.من از این روش برای تولید گاز دی اکسید کربن استفاده میکنم میخواستم بدونم علاوه بر گاز دی اکسید کربن چه گازهای دیگه ای تولید میشه از این فرایند شیمیایی

  21. سلام دوست عزیز .ایا محلول بدست آمده را بایدتا قطره اخر بجوشانیم یا حد مشخصی دارد.سپاس

    • درود
      توضیح داده شده
      باید مرتب نمونه بگیرید و چگالی آن را اندازه بگیرید وقتی چگالی یک شد یعنی همه ی الکل ها تقطیر شده و باید عمل تقطیر را متوقف کنید
      لطفآ نوشته را با دقت بخوانبد همه ی جزییات گفته شده

  22. درود و تشکر فراوان
    بعد از اینکه تقطیر رو انجام دادم الکل بدست اومده خیلی بوی تند و زننده ای داره مشکلی نیست و اینکه این الکل متانول داخلش نیست؟؟
    ممنون

    • اگر بوی زننده شبیه ماست است بوی مخمر است
      ولی اگر بوی ماست نمی دهد همان بوی اتانول است
      نه این روش متانول تولید نمی کند

  23. اولا دستت درد نکنه تو این بازاری که الکل برای ادامه حیات سالم لازمه همه ست ، این آموزش رو روی سایت قرار دادی.
    اگه این آموزشت نبود باید میرفتم الکل طبی رو به قیمت لیتری ۱۲۰ تا ۱۵۰ تومن میخریدم.
    دوما کامنت ها رو که خوندم از خنده روده بر شدم قشششششششششششنگ همه اومدن دنبال تولید تا از شر بازار مشروب خلاص بشن.
    چقدر خندیدم از نوع سوال ها معلومه پشت سوال ها چه نیتی خوابیده. سالها پیش از یه دکتری ۱۵ لیتر الکل تهیه کردم و به هیچ کس نگفتم چون هر کی میفهمید میخواست بخوره. تو این روزای کورونایی به درد من و خیلیا خورد.
    اما اون ۹۹ درجه بود این درجه بندی الکل دقیقا چیه؟ بعد خیلیییییییییی چربه. روی شیشه میمونه از بس چربه. اگه این ۹۹ درجه نشونه خلوص مایع هست چطور باید اینقدر خالصش کنم؟ فقط با تقطیر چند باره؟

    • درود
      درصده
      نباید چرب باشه اگه چربه اتانول نیست یا خالص نیست
      بله اگر می دونید اتانول توش هست یک بار تقطیر کنید تا چربی اش بر طرف بشه
      اتانول چرب نیست و فراره

  24. با سلام.الکلی که تولید میشه غیر سمیه؟ منظورم برای خوردن نیست.بحث اینکه دستامونو ضدعفونی میکنیم و بعد غذا میخوریم مخصوصا بچه ها.مشکلی براشون پیش نیاد.و اینکه آیا میشه گوشت رو با این محلول ضدعفونی کرد و بعد با آب دوباره شست تا از بابت ویروس روی گوشت خیالمون راحت بشه.چون الکلهای بازار ممکنه از سیب زمینی و … باشه که احتمال درصد متانول البته به مقدار کم رو داره و خیلی مواد افزودنی دیگه مثل همین ماده تلخ مزه که بهش اضافه میکنن

    • درود
      الکل به هر حال سمیه
      اما اگر دستتون را ضد عفونی کنید پس از چند ثانیه میپرد
      گوشت وقتی پخته می شود همه ی میکرب ها، ویروس ها و انگل های آن کشته می شوند و نیازی به ضد عفونی با الکل ندارد

  25. استاد سلام و درود…بنده چندسال تو این کارم و ۵۰کیلو شکر میبد خط آبی رو میریزم داخل دبه۲۲۰لیتری و شیلنگ آب میذارم داخلش تا حدودا یک وجب مونده که دبه لبریز بشه آبو قطع میکنم و شروع میکنم به مدت نیم ساعت قشنگ شکر رو داخل آب هم میزنم تا حل بشه و بعد ۱کیلو مخمر داخل یک دبه ۲۰لیتری جداگانه میریزم و از همون محلول آب و شکر میریزم روش تا حدودا پر بشه و شروع میکنم هم زدن تا زمانیکه مخمر فعال بشه و محلول مخمر رو اضافه میکنم به محلول آب و شکر و باز دوباره هم میزنم تا قشنگ حل بشن تو هم،بعد سریعا در دبه رو میبندم و یک پلاستیک زباله یا سفره میذارم روی سر دبه و با تیوپ یا کش محکم میبندمش،((نکته:بعد از اضافه کردن مخمر و هم زدن چند دقیقه‌ای دیگه نباید دبه‌رو تکون بدیم یا موادو هم بزنیم چون میزنه برون و سریعا دورشو محکم میبندم)) بعد از گذشت۷روز ۶۰لیتر الکل بهم میده و بعد از گذشت۹الی۱۰روز ۸۰لیتر،البته اگه تو دیگ۳۰۰لیتری عملیات تقطیر انجام بشه((۲۰لیتر اول درصد الکل بین۷۵ الی۶۵,, و ۲۰لیتر دوم بین۶۰ الی۴۵،، و ۲۰لیتر سوم ۴۵الی۳۵ یا ۳۰ که در آخر ۱۰لیتر از ۲۰لیتر اولی با ۱۰ لیتر از ۲۰لیتر آخری قاطی میکنم که درصد میاد روی۴۵ الی۴۷ و دوباره اون ۲تا ۱۰لیتر باقی مونده از ظرف اول و آخر رو همینکار میکنم و درصد درست میشه و به ۲۰تایی دومی اصلا دست نمیزنم چون درصدش درسته،،، ولی زمانیکه این ۲۲۰لیتر مواد اولیه رو داخل دیگ۱۵۰لیتری میریزم(( یعنی به ۲مرتبه تقطیر رو انجام میدم هر بار۱۱۰لیتر میریزم داخل دیگ)) در آخر میبینم که موادی ۷روز خواب خورده۸۰لیتر بهم داده که۲۰تایی اولی درصد۸۰ و ۲۰تایی دومی درصد بین۵۰ الی۵۵ وایمیسته و موادی که۹روز خواب خورده باشه نزدیک۸۵لیتر بهم میده…جریانش چیه؟؟

  26. چندروز پیش۱۰۰لیتر مواد اولیه که تو ۱۰۰لیتر آب ۲۲کیلو شکر و یه ذره کمتر از نیم کیلو مخمر ریختم و دقیقا۲هفته خواب خوردن و عجب وسیله‌ای شده بود بخدا بینظیر بود،، تنبلی کردم و تو دیگ کوچیک نریختمشون و بجاش ریختم تو دیگ بزگی((۳۰۰لیتری)) استاد خدا نیاره بحق آبروی قرآن دقیقا همون لحظه شروع کرد به چکه کردن و هنوز بخار و الکل اصلی کامل بیرون نیومده بود حدودا ۵۰سی‌سی که اونم پس‌مونده‌های دفعه قبلی رو داده بود بیرون،استاد همینکه از کنار دیگ پاشدم رفتم بیرون،دیدم یه صدایی شد،فکر کردم سطل سردکن افتاده،اما دیدم شیر تخلیه دیگ که پایین دیگ قرار داره شکسته و کل مواد داغ و جوش ریختن وسط، شعله آتیش و الکل بهم شدن و قیامتی شد،،هرکار میکردم خاموش نمیشدن،آب به هیچ عنوان نریختم و فقط با پتو میزدم روشون ۲بار اینکارو کردم که دیدم شعله الکل بیشتر پخش میشه و حرکت پتو باعث میشه باد بخوره زیرشون و شعله‌ها بزرگتر بشن،دقیقا کنار مابقی مواد داخل دبه و نا امید شدم و گفتم خدایا بدبختم نکنی،به بزرگیش قسم ثانیه‌ای نشد خاموش شدن ولی اول از همه شیر گاز اصلی و کنتور برق رو قطع کردم،،انقد دلم واسه اون وسیله سوخت که حد نداره ولی موندم و در تعجبم که چرا اینجور اینجور شد؟بنظرتون دیگ جوابگوی فشار گاز الکل این موادی که۱۵روز خواب بوده رو نداشته یا اینکه هوا گرفته بود؟؟

  27. سلام من کل مراحل انجام دادم الان دو روزه بادکنک بادش خالی شده مشکی نداره اختیار کنم

  28. سلام من کل مراحل انجام دادم الان دو روزه بادکنک بادش خالی شده مشکی نداره تقطیر کنم

    • خیلی زود واکنش متوقف شده!!
      دقت کنید ببینید حباب گاز تولید می شه یا نه؟
      آیا محمر ها ته نشین شده اند و محلول شفاف شده؟
      اگر بله تقطیر کنید
      اما نباید به این زودی واکنش متوقف شده باشه به نظر میرسه اشکالی وجود داره

  29. سلام مطالب رو کامل گفتید. منم با اجازتون به چند نکته اشاره میکنم:
    ۱) باید از آب لوله کشی استفاده بشه نه تصفیه. یون های موجود در آب لوله مورد استفاده مخمرند. باید آب مورد نیاز رو یک روز قبل در یه ظرف رو باز بذاریم تا کلر اون خارج شه.
    ۲)با توجه به این که مخمر بازار مخمر نان هست و نه مخمر شراب درصد تحمل الکلش پایین تره و حدود ۱۲ درصد هست. اگه محاسبات استوکیومتری و غلظت رو انجام بدید نتیجه میده که به ازای هر کیلوگرم شکر اقلا ۵ لیتر و ۱۳۰ سی سی باید آب ریخت که اگه یه حاشیه امنیت هم بدیم میشه حدودا ۵٫۵ لیتر (توجه داریم که واکنش تا درصد خیلی بالایی پیش میره. پس میشه حدودا ۲۰۰ گرم به ازای ۱ کیلو و اون ۵۰ گرم اضافی هست و هدر میره.
    ۳) در ظرف رو بلافاصله بعد از اضافه کردن مخمر نبندین. اجازه بدین در ظرف اقلا ۴ تا ۵ ساعت باز باشه و در این مدت چند با تکونش بدید. این کار باعث میشه مخمر با تنفس هوازی بتونه سریعا تکثیر بشه و با افزایش تعداد مخمرها در مخلوط هم سرعت و هم میزان تولید الکل بالا میره.من پیشنهادم اینه اقلا ۱٫۵ کیلو شکر استفاده و با یه پاکت مخمر ۸۰ گرمی قاطی کنید.
    ۴)برای محاسبه غلظت میشه از هیدرومترگیلوساکی(الکل سنج) که از لوازم پزشکی میشه تهیه کرد بهره برد.
    ۵) چون حل شدن کربن دی اکسید حاصل از فرآیند بی هوازی محیط رو اسیدی میکنه بهتره مخلوط رو مخصوصا در یکی دو روز اول تکون بدیم تا گاز خارج شه و مخمر حفظ بشه.
    ۶)چون بخار الکل آتش گیره شرط ایمنی ایجاب میکنه تقطیر در فضای باز و خروجی بخار دور از شعله باشه. مثلا عکسی که شما گذاشتین خروجیش به آبگرم کن نزدیکه که میتونه خطرناک باشه.
    ۷)بهتره برای تقطیر از ستون تقطیر استفاده کرد. برای درست کردنش کافیه یه لوله بلند حدودا ۷۵ سانتی رو پر از تیله های ریز تزیینی کرد. این باعث میشه درصد بالا بره. برای تقطیر هم معمولا مقادیر اولیه ۷۰ درصد میشه. مقادیر بین ۶۰ و ۷۰ رو باید جمع کرد و کنار گذاشت . مقادیر بین ۶۰ تا ۲۰ رو هم جمع میکنیم و رو هم میریزیم و باز تقطیر میکنیم. حالا مقدار اولیه باز تقطیر رو میریزیم رو مقادیر بین ۶۰ و ۷۰ تا درصد اونا هم بالا بیاد.
    اگر روال گفته شده شما رو با این نکات در نظر بگیریم به ازای هر کیلو شکر حدود ۸۰۰ سی سی الکل ضدعفونی ۷۰ به دست میاد. توجه داریم که ازلحاظ محاسباتی ۱ کیلو شکر معادل ۹۸۰ سی سی الکل ۷۰ هست پس به بازدهی خوبی می تونیم برسیم.

    • درود
      آقا نیما من مطالب شما را به متن اصلی اضافه کردم
      اسم و فامیل کاملتون را بفرمایید تا ذکر کنم

  30. سلام ببخشید من میخوام این کار رو انجام بدم فقط چند تا سوال داشتم اینکه جنس لوله مارپیچ حتما باید مس باشه و یا از کجا میشه تهیه کرد دیگه اینکه لوله پلاستیکی شما چه جنسی هست آیا میشه از لوله آب کولر گازی استفاده کرد ؟
    به چه نسبت محلول بریزیم تک زود پز منفجر نشه یعنی تقطیر رو تا چه مقدار ادامه بدیم تا مطمئن بشیم باقی مونده محلول تو زود پز باعث انفجار نمیشه ؟

    • درود
      مس انتقال حرارتش بهتره
      لوله پلاستیکی را از ابزار فروش ها بخرید
      یا هر لوله ای که نسبت به حرارت مقاوم باشد
      لطفآ پست را خوب بخوانید و ویدیو ها را هم ببینید پاسخ سوالات شما داده شده است

  31. سلام ببخشید این الکل شکر قابل شرب هست یا نه

    • درود بر شما
      نوشیدن الکل به طور کلی مضر است. اگر به ویکی پدیا مراجعه کنید برای اتانول ۱۳ فایده و ۲۸ ضرر نوشته است. جالبه خدا در قرآن می فرماید ضرر شراب بیشتر از نفع آن است.
      نوشیدن الکل هم ضرر فردی دارد( آسیب به اندام های بدن و پیری زود رس) و هم ضرر اجتماعی ( متلاشی شدن خانواده، تصادفات در حال مستی و …) دارد و به قول حافظ “کار بد مصلحت آنست که مطلق نکنیم”

      این پست فقط برای تولید الکل بهداشتی و برای مصارف ضد عفونی نوشته شده است. چون نه تنها به دلیل کرونا اتانول به طور بی رویه گران شد بلکه متاسفانه به طور گسترده در این زمینه تقلب شده است و در این مدت حتی آب را به جای الکل بدون بو و حساسیت فروختند. به همین دلیل این پست نوشته شد تا شما با هزینه کمتر، الکلی که از خاصیت ضد عفونی آن مطمئن هستید در اختیار داشته باشید.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*